Onze groenten

Onze groenten

Sinds de start van Vers Van Voorne werken we aan het telen van verschillende soorten sla. Dit is uitgebreid met de teelt van diversen soorten kruiden op water en paksoi. In de loop van de tijd wordt dit steeds verder uitgebreid naar verschillende soorten groenten, fruit en kruiden. We verkopen onze verse producten rechtstreeks aan de consument via onze winkel aan de Konneweg 4B in Tinte.

Botersla (Kropsla)
Kropsla is een traditionele en vertrouwd slatype. Na een aantal jaren van verdringing door de IJsbergsla heeft de Kropsla weer zijn plaats gevonden in het groentenschap. Kropsla heeft een frisse, zachte en lichtzoete smaak. Door deze smaak wordt de Kropsla ook wel Botersla genoemd.
Salanova Botersla Groen
“One cut ready”, Boterslatype. Een moderne variant op de traditionele Botersla. Deze sla heeft een frisse, zachte en lichtzoete smaak. Met één snijbeweging valt de krop uiteen in afzonderlijke blaadjes.
Salanova Botersla Rood
“One cut ready”, rode Boterslatype. Een moderne variant op de traditionele Botersla in een rode kleur. Deze sla heeft een frisse, zachte en lichtzoete smaak. Met één snijbeweging valt de krop uiteen in afzonderlijke blaadjes. Gesneden is het mooie contrast te zien van de rode en groene kleur van de krop.
Multileaf Blond Krulsla
Een blond groene “one cut ready” variant van de knapperige krulsla. Deze sla combineert de zachtheid van een Botersla en het knapperige van een IJsbergsla. De bladeren zijn ingesneden en decoratief.
Multileaf Rode Krulsla
Een rode “one cut ready” variant van de knapperige krulsla. Deze sla combineert de zachtheid van een Botersla met het knapperige van een IJsbergsla. De bladeren zijn ingesneden en decoratief.
Multileaf Donker Groen
Deze “one cut ready” variant heeft een mooie donker groene kleur. Het blad is wat minder ingesneden dan de krulsla type. Deze sla combineert de zachtheid van een Botersla met het knapperige van een IJsberg sla.
Little Gem Groen (Baby Romaine)
Deze Baby Romaine type is een gekropte slasoort, de blaadjes zijn licht gekruld. Deze sla laat zich prima gebruiken voor een klassieke Ceasersalad. De bladeren van deze krop kunnen ook gebruikt worden voor op de BBQ of grill.
Little Gem Rood (Baby Romaine)
Deze rode Baby Romaine type is een gekropte slasoort, de blaadjes zijn licht gekruld. Deze sla laat zich prima gebruiken voor een klassieke Ceasersalad. De bladeren van deze krop kunnen ook gebruikt worden voor op de BBQ of grill.
Lollo Bionda
De Lollo Bionda is een , licht groen, krulsla-achtige type met kroesend blad. Het is een malse sla die zich prima laat combineren is een mix van verschillende slasoorten. De smaak is licht bitter (iets minder zoet dan de Botersla).
Lollo Rossa
De Lollo Rossa is een , rode, krulsla-achtige type met kroesend blad. Het is een malse sla die zich prima laat combineren is een mix van verschillende slasoorten. De smaak is licht bitter (iets minder zoet dan de Botersla).
Eikenblad (rood)
De naam geeft het al aan, de bladeren van deze slatype zijn gevormd als een eikenblad. De kleur van de sla gaat van de buitenkant roodbruin naar lichtgroen aan de binnenkant van de krop. De smaak is pittiger dan zijn familieleden en heeft een nootachtige smaak.
Crunchy sla
Deze type sla is het best te omschrijven als een combinatie van een Bindsla met een IJsbergsla. De bladeren zijn zeer knapperig en hebben een licht zoete smaak. De bladeren hebben een komvorm en laten zich ook goed gebruiken om gerechten op te presenteren. Ook is de sla prima te gebruiken in een klassieke Ceasersalad die lekker knapperig is.
Trio Mix Lollo
De, inmiddels, klassieke Triomix die veel in de winkels te vinden is, is die van een mix van Lollo Rossa, Lollo Bionda en Eikenbladsla. Deze mix levert een lekkere, knapperige salade op met een mooie variatie aan vorm en kleur.
Pak Choi
De Pak Choi is een Chinese koolsoort met zacht, losse, lepelvormige, donkergroene bladeren met dikke witte bladstelen. Deze koolsoort is zeer knapperig en mild van smaak. Deze bladgroente leent zich prima voor veel verschillende gerechten en bereidingsvormen, van een rauwe salade tot roerbakken of stomen.
Shanghai Pak Choi
Deze kleine en meer groene variant van de Pak Choi heeft een wat pittigere smaak. De bereiding is net zo divers als de traditionele Pak Choi, van een rauwe salade tot verwerkt in verschillende gerechten.
Triomix Botersla
Deze variant combineert de klassieke Botersla met een Lollo Bionda en een jonge, rode Little Gem. Hierdoor ontstaat er een mooie mix van kleur, vorm en smaak.
Kasbloemkool
Kasbloemkool is een ware delicatesse. De kool is heel zacht van structuur en hoeft daarom maar heel kort gekookt of gestoomd te worden. Door het innovatieve teeltsysteem van Vers Van Voorne is de kasbloemkool al in januari beschikbaar.
Verse Kruiden geteelt op water
Gedurende het jaar zijn er diversen verse kruiden geteeld op water beschikbaar. o.a. peterselie, platte peterselie en selderij. Door deze teeltwijze is het product zeer geschikt voor een kruidentuintje op de vensterbank. Complete sets kruiden met bijbehorende vaasjes zijn jaarrond verkrijgbaar.